Pizzabullar
Idag provade jag ett recept på pizzabullar som jag tyckte blev mycket lyckat. Perfekta att ha i frysen och värma på till mellanmål. Fyllningen kan man variera efter tycke och smak. Receptet blir ungefär 40 bullar.
Pizzabullar:
50g jäst
50g smör
5dl mjölk
1tsk salt
1msk ljus sirap
1 ägg
13dl vetemjöl
Fyllning:
3pkt bacon
1 gullök
1,5dl ketchup
400g riven ost
pizzakrydda
Pensling:
1 ägg
Smula sönder jästen i en bunke, smält smöret och häll sedan i mjölken och låt detta få en temperatur på 37grader. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda i de övriga ingredienserna men spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i 40 min. Dela baconet och stek tillsammans med den hackade gula löken.
Dela sedan degen i två och kavla ut dem en i taget precis som när du bakar kanelbullar. Bred på ketchup och fördela baconet, osten och pizzakryddorna över degen men spara lite av osten till topping på bullarna. Rulla ihop och skär i bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla med ägg och toppa med riven ost och pizzakrydda. Grädda på 225grader i 10-12min.
