Chokladtoscarutor

Dessa kakor är enkla att göra och passar utmärkt att ha i frysen, de smakar lika goda frusna som tinade så det är perfekta att bjuda oväntade kaffegäster på. 
 
Chokladkaka:
4 ägg
3dl strösocker
1dl kakao
1msk vaniljsocker
0,5tsk salt
3dl vetemjöl
150g smält smör
 
Toscakräm:
75g smör
1,5dl vispgrädde
1dl ljus sirap
200g kokos
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda sedan de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och vänd runt ordentligt. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda på 200 grader i 15min. Under tiden kakan gräddas så gör du toscasmeten. 
Smält smöret och rör sedan i grädde, sirap och slutligen kokosen. Låt smeten koka upp och sänk sedan värmen och låt smeten puttra i 5min. 
Bred sedan ut smeten på chokladkakan och grädda yttligare 10min. 
Låt kakan svalna något innan du skär den i rutor.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

minenklamat.blogg.se

Jag älskar att baka och laga mat. På denna blogg lägger jag upp mina favoritrecept som passar både till vardag och fest. God mat behöver inte ta lång tid eller innehålla konstiga och dyra ingredienser.

RSS 2.0