Chokladtoscarutor
Dessa kakor är enkla att göra och passar utmärkt att ha i frysen, de smakar lika goda frusna som tinade så det är perfekta att bjuda oväntade kaffegäster på.
Chokladkaka:
4 ägg
3dl strösocker
1dl kakao
1msk vaniljsocker
0,5tsk salt
3dl vetemjöl
150g smält smör
Toscakräm:
75g smör
1,5dl vispgrädde
1dl ljus sirap
200g kokos
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda sedan de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och vänd runt ordentligt. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda på 200 grader i 15min. Under tiden kakan gräddas så gör du toscasmeten.
Smält smöret och rör sedan i grädde, sirap och slutligen kokosen. Låt smeten koka upp och sänk sedan värmen och låt smeten puttra i 5min.
Bred sedan ut smeten på chokladkakan och grädda yttligare 10min.
Låt kakan svalna något innan du skär den i rutor.
