Morotstårta
Morotskaka är en stor favorit så lyckan blev stor när jag hittade detta recept. Tårtan smakar nästan bäst dagen efter.
Morotstårta:
2 Ägg
2dl strösocker
1/3tsk vaniljpulver
2 1/2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1/3tsk salt
2tsk pepparkakskrydda
1/2dl matolja
3 stora morötter
Frosting:
500g Philadelphiaost
4dl vispgrädde
2dl florsocker
1/2tsk vaniljpulver
2msk citronsaft
Garnering:
3msk kokos
Röd och Gul karamellfärg
Skala och riv morötterna. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och när allt är väl blandat så vänder du ner de rivna morötterna och oljan. Häll smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i 30-40min på 175graders värme.
Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa sedan Philadelphiaost, florsocker, citronsaft och vaniljpulver i en annan bunke. Vänd sedan ner grädden i philadelphiasmeten.
När morotstårtan svalnat kan du dela den på mitten så att du får två bottnar. Bred sedan frosting på botten ett och lägg över botten två. Sedan kan du bre på eller spritsa hela tårtan så att den täcks av frosting. Blanda några droppar gul och röd karamellfärg och häll i kokos. Blanda runt väl så att all kokos färgas orange. Strö sedan kokosen över tårtan.
