Rice krispies tårta
Denna tårta är en av favoriterna här hemma. Den passar bra att göra till många och smakar ljuvligt. Kan med fördel göras dagen innan.
(Jag dubblar alltid receptet så att jag får två bottnar och dubbel mängd fyllning)
Tårtbottnar:
4 äggvitor
3dl strösocker
3dl ricekrispies
Fyllning:
4 äggulor
1msk vetemjöl
1dl vispgrädde
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
125g smör
Garnering:
4dl vispgrädde
Färska bär
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa några minuter till. Vänd sedan ner ricekrispies och bred ut smeten på en pappersklädd plåt. Grädda i 1 timme på 125graders värme.
Koka upp äggulor, vetemjöl, vispgrädde och strösocker under omrörning tills det tjocknar.
Lägg sedan i smör och vaniljsocker. När bottnen har kallnat kan du breda krämen på den. Garnera sedan med grädde och färska bär.
