Chokladbullar
Har alltid älskat dessa Norska bullar och idag bestämde jag mig för att prova att baka dem. De var väldigt enkla att göra och smakade super goda!
Chokladbullar:
900-950g vetemjöl
5dl mjölk
50g jäst
150g socker
0,5tsk salt
150g smör
1 ägg
200g choklad
Pensling:
1ägg
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 30-37 grader. När mjölken nått önskad temperatur häller du den över jästen och rör tills all jäst lösts upp. Häll sedan i socker, salt, ägg, tärnat smör och mjöl. Häll i lite mjöl i taget tills du fått en bra konsistens på degen, mjölet som blir över kan du spara till utbakningen. Låt degen sedan jäsa övertäckt i 30-60 minuter. När degen jäst färdigt tillsätts den grovhackade chokladen. Dela degen i två delar. Dela sedan varje del i tolv bitar, rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt sedan jäsa i 15-30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 10-12min på 225grader.
