Chokladbullar

Har alltid älskat dessa Norska bullar och idag bestämde jag mig för att prova att baka dem. De var väldigt enkla att göra och smakade super goda! 
 
Chokladbullar:
900-950g vetemjöl
5dl mjölk 
50g jäst
150g socker
0,5tsk salt
150g smör
1 ägg
200g choklad
 
Pensling:
1ägg
 
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 30-37 grader. När mjölken nått önskad temperatur häller du den över jästen och rör tills all jäst lösts upp. Häll sedan i socker, salt, ägg, tärnat smör och mjöl. Häll i lite mjöl i taget tills du fått en bra konsistens på degen, mjölet som blir över kan du spara till utbakningen. Låt degen sedan jäsa övertäckt i 30-60 minuter. När degen jäst färdigt tillsätts den grovhackade chokladen. Dela degen i två delar. Dela sedan varje del i tolv bitar, rulla till bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt sedan jäsa i 15-30 minuter. Pensla med ägg och grädda i 10-12min på 225grader.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

minenklamat.blogg.se

Jag älskar att baka och laga mat. På denna blogg lägger jag upp mina favoritrecept som passar både till vardag och fest. God mat behöver inte ta lång tid eller innehålla konstiga och dyra ingredienser.

RSS 2.0